Succesvolle gemeentezondag Succesvolle gemeentezondag
Succesvolle gemeentezondag
Tijdens een zeer geslaagde gemeentezondag op 12 januari presenteerden in het Gorechthuis meer dan twintig taakgroepen en andere vrijwilligers in maximaal een minuut hun werk voor de kerk en gaven zij aan waar zij nog versterking konden gebruiken. En met succes: verschillende gemeenteleden gaven zich op als vrijwilliger om taken over te nemen of zich aan te sluiten bij een taak- of werkgroep.

Vacaturemarkt
Na een inspirerende viering, onder leiding van ds. Ybo Buurma, rond het thema ‘Geef voor je Kerk!’, en de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter van de kerkenraad, stond in het Gorechthuis koffie, thee en limonade klaar. Na het tweede kopje koffie startte een wervelende ‘vacaturemarkt’ waarin taakgroepen en andere vrijwilligers zich presenteerden. Allereerst werd de nieuwe website gelanceerd, waarna tijdens de presentaties steeds de ‘pagina’ in beeld was van de vrijwilligers die aan het woord waren: van oppasdienst en clubwerk tot diaconie, kerkrentmeesters of Taizévieringen.

Lunch
Daarna konden alle aanwezigen met een drankje in de hand met de vrijwilligers die presentaties gaven, in gesprek gaan. Afsluitend werd tijdens een lekkere en geanimeerde lunch het startschot gegeven voor de Actie Kerkbalans. Al met al was het een sfeervolle bijeenkomst, met een goed resultaat.

Klik hier voor enkele foto's.