Vervangen vloer grote zaal Gorechthuis Vervangen vloer grote zaal Gorechthuis
Vloer grote zaal Gorechthuis wordt vervangen

De komende zomermaanden wordt de grote zaal (zaal 1 en 2) in het Gorechthuis onder handen genomen. Daar is een goede reden voor: de houten vloer verkeert op sommige plaatsen in steeds slechtere staat, uitstel lijkt het College van Kerkrentmeesters niet  verstandig.

De aanpak is dezelfde als afgelopen zomer in zaal 4 (de voormalige kosterswoning) is toegepast: de houten vloer gaat er uit en er komt een (schuim)betonvloer met vloerverwarming in. Deze methode is voor de verwarming de meest energiezuinige, vanwege de lagere watertemperatuur en digitale aansturing. De vloer wordt vervolgens met hetzelfde materiaal afgewerkt als in de hal.

De uitvoering heeft wel wat consequenties, na de sloop van de vloer is de zaal lange tijd niet bruikbaar, vooral vanwege de lange droogtijden van het materiaal. Dat betekent concreet dat de zaal in juni, juli en augustus niet beschikbaar is voor vergaderingen en bijeenkomsten. Dat is de meest gunstige periode, omdat er dan weinig activiteiten zijn. Het koffiedrinken na de dienst op zondag zal op een andere manier georganiseerd worden. U krijgt daar te zijner tijd nog informatie over.

Het zal een tijdje wat ongemak met zich meebrengen, maar als het klaar is verwachten wij dat de grote zaal fraaier is geworden en weer voor lange tijd mee kan.

Jan Kooi